В Україні спростили порядок оформлення субсидій

В Україні спростили порядок оформлення субсидій

Зараз в Україні субсидію отримують понад 3,1 млн домогосподарств, при цьому середній розмір нарахувань за місяць становить близько 1633 грн. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

«З грудня 2020 року урядом було прийнято кілька рішень щодо спрощення порядку надання житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг», – сказано в повідомленні.

Зокрема, надано можливість отримувати субсидію домогосподарствам, у складі яких є особи, які офіційно працюють за кордоном у країнах, з якими Україна не уклала договорів про соціальне забезпечення, або перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Також надано право на отримання житлової субсидії на загальних підставах особам, які набули право власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом спадкування, та особам, які не мають доходів, і які відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (до цього житлова субсидія їм могла призначатися тільки за рішенням комісії).

Крім того, при встановленні права осіб на отримання житлової субсидії облік перевищення граничної величини відбуватиметься не за показниками опалювальної площі житлового приміщення, а його загальної площі – це дозволить автоматизувати процес отримання даних з державного реєстру прав на нерухоме майно, оскільки в базах даних державних органів влади немає інформації про розміри опалювальної площі приміщень;

За інформацією міністерства, було розширено перелік каналів інформаційної взаємодії між АТ “Ощадбанк” та одержувачами пільг та житлових субсидій шляхом використання месенджерів.

Ще одним рішенням уряду було врегульовано питання призначення житлових субсидій в частині спрощення оформлення субсидії для осіб, які отримують допомогу по частковому безробіттю у зв’язку з введенням карантину.

Також, ще з березня 2020 року у зв’язку зі встановленням карантину діє норма про автоматичне перепризначення субсидії на наступні періоди без звернення громадян. Таким чином, на поточний опалювальний період субсидія в автоматичному режимі була перепризначена понад 2,7 млн домогосподарств.

Крім цього, на період встановленого карантину введена спрощена процедура оформлення субсидії для громадян, які втратили роботу і зареєструвалися в центрах зайнятості, а розрахунок розміру субсидії до кінця дії карантину здійснюється на збільшені на 50% соціальні норми споживання окремих послуг (газ для приготування їжі та підігріву води, електроенергія, водопостачання).

Прес-служба Мінсоцполітики повідомляє, що майже 1,8 млн сімей користується пільгами при оплаті житлово-комунальних послуг і мають знижку від 25 до 100 відсотків залежно від категорії пільговика (особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій, учасники війни, чорнобильці, діти війни тощо).

Comments

comments

Залишити коментар

Останні Статті

Архів пошуку

Пошук за датою
Пошук у категорії
Пошук у Google

Сайт створено by Yarema Yevgen Інформація «Буського радіо» є інтелектуальною власністю «Редакції Буського районного радіомовлення» За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації «Буського радіо» гіперпосилання на сайт «Буського радіо» – www.buskeradio.in.ua –є обов'язковим За зміст рекламної інформації відповідальність несе рекламодавець НАША ЕЛЕКТРОННА СКРИНЬКА BUSKERADIO@I.UA.

Top