Олеський замок відреставрують у межах програми “Велике будівництво” у сфері культури

Олеський замок відреставрують у межах програми “Велике будівництво” у сфері культури

Експертна рада при Міністерстві культури та інформаційної політики визначилася зі списком проєктів реставрації об’єктів культурної спадщини, які вже цього року розпочнуть відновлювати у межах президентської програми “Велике будівництво” у сфері культури. Це – 109 проєктів реставрації пам’яток із різних регіонів України. Серед них – 15 проєктів для 12 пам’яток Львівщини.

Відбір проєктів провела експертна група (рада), створена при Міністерстві, оцінивши кожен з них, і сформувши відповідний рейтинг, котрий  опублікували на сайті Міністерства культури та інформаційної політики.

“Від Львівщини експертна рада відібрала 15 проєктів, які стосуються 12 пам’яток. Зі 109 проєктів, які відібрали, це не так мало. Ми поки що не знаємо, про яку суму йдеться загалом, однак можемо сказати, що відібрані більшість об’єктів, які перебувають у віданні різних структур Міністерства культури та інформаційної політики України. Це Підгорецький, Жовківський, Олеський та Золочівський замки, Львівський театр опери та балету, драматичний театр імені Марії Заньковецької у Львові, об’єкти, які подав державний Белзький заповідник. Крім того, відбір пройшли приміщення наукової бібліотеки львівського університету імені Івана Франка на Драгоманова, 5, приміщення Львівської політехніки на Князя Романа, 1-3, та бібліотеки імені Василя Стефаника у Львові”, – розповів Василь Петрик, начальник управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації.

Комплексна реставрація замкових комплексів в Олеську та в Підгірцях Львівської області увійшли до першої п’ятірки за рейтингом експертів.

Comments

comments

Залишити коментар

Останні Статті

Архів пошуку

Пошук за датою
Пошук у категорії
Пошук у Google

Сайт створено by Yarema Yevgen Інформація «Буського радіо» є інтелектуальною власністю «Редакції Буського районного радіомовлення» За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації «Буського радіо» гіперпосилання на сайт «Буського радіо» – www.buskeradio.in.ua –є обов'язковим За зміст рекламної інформації відповідальність несе рекламодавець НАША ЕЛЕКТРОННА СКРИНЬКА BUSKERADIO@I.UA.

Top