У Буському районі невідомі особи збирають врожай фермерів 

У Буському районі невідомі особи збирають врожай фермерів

Пайовики з села Ожидів повідомили, що вирощений ними врожай картоплі збирають невідомі їм особи.

На полі біля села Ожидів, що у Буському районі , зібралось два десятка селян. Річ у тім, що свої паї ще навесні вони здали в оренду фермерському господарству «Ожидівські лани», за що мали б восени одержати і фінансову компенсацію, і частку від вирощеної агрокультури. Проте, кілька днів тому довідались – їх урожай уже збирають та вивозять з поля.

Приїхали чужі люди, яких ми не знаємо, не знаю кримінальники-не кримінальники, хто вони такі є, забирають силою ту картоплю нашу. Наїжджають на нас люди, чужі, не знати звідки приїхали, без документів, без нічого, – розповів власник паю біля села Ожидів Юрій Андрусяк.

Директорка господарства «Ожидівські лани» Любов Когут, що орендує паї у селян, каже, вибирають картоплю у полі зовсім не її працівники, а справжні рейдери.

На даний момент нами зафіксовано, що вивезено вже п’ятнадцять машин з картоплею. В підрахунку то становить десь близько 2 мільйони гривень. Зате люди зібралися щоб відстояти свої паї, щоб ми змогли виплатити їм гроші, – додала Любов Когут Голова ФГ « Ожидівські лани».

Як вдалось з’ясувати на місці – офіційною причиною того, що невідомі люди збирають чужий урожай є фінансові стосунки між компанією «Седна-Агро» з Черкащини та «Аіко» з Львівщини. Попри те, що жодна з них не має прямого юридичного стосунку ні до цих полів, ні до господарства «Ожидівські лани» у суперечці на мільйони гривень страждають звичайні селяни, які всього лиш здали свої поля в оренду. Тепер законність дій усіх сторін конфлікту перевірятимуть правоохоронці.

На жаль, ми маємо таку ситуацію, де ні  «Ожидівські лани», ні власники земельних паїв не мають змоги подивитись документи, їм не надають можливості з ними ознайомитись, мотивуючи це тим, що вони не є стороною виконавчого провадження. Ми в будь якому випадку чекаємо належного реагування від органів поліції, в будь якому випадку чекаємо швидкого реагування від органів прокуратури, – зазначив представник ФГ «Ожидівські Лани» Олександр Попко.

Тим часом селяни продовжують блокувати техніку на своїх полях та зобов’язали правоохоронців викликати на місце приватного виконавця, який приїхав затемна та без відповідних документів.

dilo.net.ua

Comments

comments

Залишити коментар

Останні Статті

Архів пошуку

Пошук за датою
Пошук у категорії
Пошук у Google

Сайт створено by Yarema Yevgen Інформація «Буського радіо» є інтелектуальною власністю «Редакції Буського районного радіомовлення» За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації «Буського радіо» гіперпосилання на сайт «Буського радіо» – www.buskeradio.in.ua –є обов'язковим За зміст рекламної інформації відповідальність несе рекламодавець НАША ЕЛЕКТРОННА СКРИНЬКА BUSKERADIO@I.UA.

Top