У Глинянах за 7 млн доларів збудують завод з безвідходної переробки картоплі

У Глинянах за 7 млн доларів збудують завод з безвідходної переробки картоплі

Компанія з іноземними інвестиціями «Централ Плейнс Груп Україна» має намір збудувати у місті Глиняни завод із безвідходної переробки картоплі. У підприємство, яке перероблятиме 40-50 тис. тонн картоплі у рік, планують інвестувати близько 7 млн доларів.
У середу, 3 березня, у прес-службі ЛОДА повідомили, що інвестори задекларували намір збудувати на Львівщині новий завод під час зустрічі з керівництвом ЛОДА.

Компанію заснувала група іноземних інвесторів-аграріїв з Великої Британії та Фінляндії з метою розвитку сільського господарства у Львівській області. «Централ Плейнс Груп Укаїна» вже має одне підприємство у селі Великосілки, яке вирощує картоплю столових та чіпсових сортів у Кам’янка-Бузькому та Самбірському районах на загальній площі 700 гектарів. Торік валове виробництво склало близько 15 тисяч тон. У компанії вже створено 49 робочих місць.

Компанія планує розширити свою виробничу діяльність, зокрема, переробляти вирощену картоплю у крохмаль. Вартість будівництва нового заводу у Глинянах – близько 7 млн доларів. Компанія планує налагодити співпрацю з місцевими фермерами для постачання сировини.

Торік підприємство збудувало картоплесховище із холодильним обладнанням. Потужність сховища – 11 тис. тонн картоплі. Цього року працюють над будівництвом другої черги картоплесховища такою ж потужністю. Окрім того, планують збільшити площу вирощування картоплі.

Під час зустрічі обговорили робочі моменти реалізації проекту, зокрема, щодо дозвільної документації. А також звернулись з проханням відремонтувати дорогу Заставне-Глиняни.

Зі свого боку голова ЛОДА запевнив інвесторів у підтримці та розповів, що ремонт дороги запланований на цей рік. На сьогодні департамент дорожнього господарства завершує виготовлення проектно-кошторисної документації.

 

Comments

comments

Залишити коментар

Останні Статті

Архів пошуку

Пошук за датою
Пошук у категорії
Пошук у Google

Сайт створено by Yarema Yevgen Інформація «Буського радіо» є інтелектуальною власністю «Редакції Буського районного радіомовлення» За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації «Буського радіо» гіперпосилання на сайт «Буського радіо» – www.buskeradio.in.ua –є обов'язковим За зміст рекламної інформації відповідальність несе рекламодавець НАША ЕЛЕКТРОННА СКРИНЬКА BUSKERADIO@I.UA.

Top