У селищі Красне на свято Трійці традиційно вшанували повстанців

У Красному на свято Трійці традиційно вшанували повстанців

В Україні є давня традиція на Трійцю (Зелені свята) молитися на могилах українських захисників, які полягли у боротьбі за рідну землю.
У Красному щороку у другий день Зелених свят громада та духовні отці моляться на могилі повстанців, що розташована на Золотому Лані біля озера.
21 червня вірна цій давній традиції громада Красного разом з отцем Юрієм Толочним у спільній молитві поминали героїв-повстанців, які у Красненській окрузі полягли у боротьбі проти московитської окупації у 1940 – 1950 роках.
Представники місцевої громадської організації «УКРАЇНОЦЕНТРИСТИ» підготували для присутніх інформаційно-просвітницький матеріал, присвячений Євгену Коновальцю, першому голові Проводу ОУН, з нагоди 130-річчя від дня його народження, яке українці всього світу відзначали минулого тижня.

Comments

comments

Залишити коментар

Останні Статті

Архів пошуку

Пошук за датою
Пошук у категорії
Пошук у Google

Сайт створено by Yarema Yevgen Інформація «Буського радіо» є інтелектуальною власністю «Редакції Буського районного радіомовлення» За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації «Буського радіо» гіперпосилання на сайт «Буського радіо» – www.buskeradio.in.ua –є обов'язковим За зміст рекламної інформації відповідальність несе рекламодавець НАША ЕЛЕКТРОННА СКРИНЬКА BUSKERADIO@I.UA.

Top