У Львові приміські маршрутки вигнали на вул. Петлюри через рішення міськради, – ЛОДА

вівторок, 4 жовтня, 2016, 10:20
Львів

У Львові приміські маршрутки вигнали на вул. Петлюри через рішення міськради, – ЛОДА

Приміські маршрутки у Львові. Фото: lvivpost.net

Львівська ОДА змушена була перенести кінцеві зупинки приміських маршруток на АС №3 на вул. Петлюри через рішення Львівської міськради.

Про це у коментарі IA ZIK повідомив начальник управління розвитку інфраструктури і дорожнього господарства Львівської ОДА Роман Кокотайло.

Він нагадав, що відповідно до закону про пасажирські перевезення, приміські і міжміські маршрути загального користування, що сполучають районні центри і населенні пункти з Львовом, повинні мати кінцеві зупинки на автостанціях. У разі відсутності АС місця зупинок погоджує орган місцевого самоврядування.

«У цій ситуації Львівська міська рада відкликала всі свої погодження таких зупинок як Приміський, головний залізничний вокзал, пл. Петрушевича, пл. Митна, пл. Св. Теодора, вул. Зерова і так далі. Відповідно, обласна державна адміністрація прийняла рішення, щоб кінцеві зупинки перенести до автостанцій. Відповідно є АС-3, яка обслуговуватиме Городоцький напрямок і Городоцький район, частину Пустомитівського напрямку, тобто ті транспортні засоби, які здійснюють перевезення і заїжджають у м. Львів з вул. Стрийської, Кульпарківської і Городоцької», – повідомив Р. Кокотайло.

За його словами, маршрути Сколівського і Стрийського напрямків доїджатимуть до АС на вул. Стрийській.

«Вони їздили раніше на Приміський вокзал. Львівська міська рада сказала, що так більше не буде. А найближча автостанція, яка може їх прийняти, на вул. Стрийській. Аналогічно і на Самбірському напрямку. Зараз їх приймає АС «Західна», – пояснив чиновник.

Нагадаємо, на вул. Городоцькій навпроти «Метро» облаштували тимчасову автостанцію «Західна», з якої мали би курсувати автобуси Городоцького, Мостиського, Самбірського, Старосамбірського та Турківського напрямків ще у лютому.

Аналогічна ситуація із приміськими маршрутами Жовківського напрямку.

«Львівська міська рада відкликала усі погодження щодо кінцевих зупинок на пл. Св. Теодора, вул. Зерновій і т. д.», – пояснив Р. Кокотайло.

Він додав, що маршрутки Яворівського напрямку зупинятимуться на АС №4 на вул. Шевченка, 105 навпроти Янівського цвинтаря допоки не збудують та не введуть в експлуатацію автостанцію у мікрорайоні Рясне-1.

Водночас Р. Кокотайло зазначив, маршрутки, які заїжджали з вул. Шевченка і їхали на Приміський вокзал, обслуговують ближнє примісто – населені пункти за 5-7 кілометрів від Львова: «Ближнє примісто особливо не коригували. Кінцеві перенесли до ближньої автостанції. Ці маршрутки курсували до АС №4 на Приміський вокзал. Відповідно тепер вони їздять на АС №3».

Відповідаючи на питання, чому змінили маршрут цих автобусів, Р. Кокотайло заявив: «Ці машини так і їздили через Левандівку на Приміський вокзал. Вони, можливо, самовільно їздили по вул. Шевченка біля церкви Анни».

Як повідомлялося, приміські маршрутки Яворівського напрямку, які раніше курсували до церкви Св. Анни, з 1 жовтня змінили не лише кінцеву зупинку, а й свій маршрут. У Львівській міськраді цю ситуацію відмовились коментувати, мовляв, це компетенція ОДА.

Чиновник розповів, що під час погодження усіх змін Львівська міська рада запевнила, що громадського транспорту у місті достатньо, щоб прийняти велику кількість пасажирів.

«У нас було декілька нарад і вони казали, що готові. Міська рада не проводила обстежень пасажиропотоку. Ми проводили обстеження по АС «Західна» і таким чином змогли забезпечити (необхідною кількістю транспорту, – ред.). ЛМР продовжила маршрут №2а до цієї автостанції, а також зробила експрес-маршрут вартістю дві гривні від АС «Західна» до залізничного вокзалу. Відповідно ми зменшили вартість проїзду Самбірського напрямку на 4-5 грн. Тобто, людина, якщо їде із Самбора до Львова і пізніше повертається, економить вісім гривень. Відповідно, з цих грошей вона витрачає лише чотири на доїзд до залізничного вокзалу, – повідомив Кокотайло. – Тобто, тут ми пішли назустріч нашим пасажирам-мешканцям області, щоб вони відчували якийсь ефект від перенесень».

Говорячи про зміну вартості проїзду на Жовківському напрямку, чиновник зазначив, що ОДА оголосила конкурс.

«Є так звана градаційна таблиця. Якщо маршрут зменшується на певну протяжність, відповідно, вартість проїзду зменшується. Конкретно на яку зараз не можу сказати», – заявив Кокотайло.

Джерело: zik.ua

Comments

comments

Залишити коментар

Останні Статті

Архів пошуку

Пошук за датою
Пошук у категорії
Пошук у Google

Сайт створено by Yarema Yevgen Інформація «Буського радіо» є інтелектуальною власністю «Редакції Буського районного радіомовлення» За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації «Буського радіо» гіперпосилання на сайт «Буського радіо» – www.buskeradio.in.ua –є обов'язковим За зміст рекламної інформації відповідальність несе рекламодавець НАША ЕЛЕКТРОННА СКРИНЬКА BUSKERADIO@I.UA.

Top