Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко ознайомився з роботою медзакладів Золочівського району

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко ознайомився з роботою медзакладів Золочівського району

 Обмежена медична допомога у випадку інсульту, відсутність послуг мамографії, бронхоскопії та цитоскопії – у Львівській ОВА під головуванням міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка відбулась нарада щодо спроможності мережі медзакладів Золочівського району. Зокрема йшла мова про прогалини, які виявили у системі надання медичної допомоги під час перевірки лікарень.
Участь у нараді взяли голова НСЗУ Національна служба здоров’я України Наталія Гусак, представники органів місцевого самоврядування та керівники медичних закладів Золочівського району.
Як резюмував міністр, за останні три роки медичні заклади, які не могли платити зарплату працівникам, дофінансовували з державного бюджету. За цей час керівництво мало ухвалити управлінські рішення, які допомогли б лікарням стати фінансово незалежними, але у деяких медзакладах ситуація не змінилася.
Своєю чергою я наголосив, що Львівська ОВА готова підтримувати медзаклади громад, але не сплачуватиме борги, які з’являються і наростають через невідповідне управління медичними закладами.
Віктор Ляшко наголосив, що наше ключове завдання – об’єднати зусилля, щоб забезпечити якісні, доступні та безкоштовні медичні послуги для пацієнтів. Головна мета інфраструктурного етапу медичної реформи – забезпечити необхідні якісні медичні послуги на відповідній території через механізми, які будуть фінансово стійкими в середньостроковій перспективі. Зокрема в успішних медичних закладах фонд оплати праці має становити не більше ніж 70-85% від загального обсягу надходжень від Національної служби здоров’я. У кожній лікарні мають залишатися кошти на закупівлю ліків і медичних виробів, харчування та розвиток.
Відтак необхідно створити спроможну мережу медичних закладів, яка покриватиме всі необхідні базові послуги для пацієнтів. За словами пана міністра, способом вирішення цих питань є управління спроможною мережею у межах госпітального округу та госпітального кластера. Такий медичний простір дозволить ефективно побудувати маршрути пацієнта, уникнути дублювання послуг на одній території та створити відповідне навантаження на медичних працівників.
В межах зустрічі обговорили фінансову ситуацію у кожному медзакладі Золочівського району та дали рекомендації щодо організації їхньої роботи надалі.

Comments

comments

Залишити коментар

Останні Статті

Архів пошуку

Пошук за датою
Пошук у категорії
Пошук у Google

Сайт створено by Yarema Yevgen Інформація «Буського радіо» є інтелектуальною власністю «Редакції Буського районного радіомовлення» За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації «Буського радіо» гіперпосилання на сайт «Буського радіо» – www.buskeradio.in.ua –є обов'язковим За зміст рекламної інформації відповідальність несе рекламодавець НАША ЕЛЕКТРОННА СКРИНЬКА BUSKERADIO@I.UA.

Top