На Львівщині реорганізують 6 державних лісогосподарських підприємств, Буський лісгосп серед них.

На Львівщині реорганізують 6 державних лісогосподарських підприємств, Буський лісгосп серед них

На Львівщині у процесі припинення діяльності знаходиться 6 державних лісогосподарських підприємств і ДП МГ «Стир».

Про це повідомляє Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Як зазначається, жоден працівник реорганізованих підприємств не втратить роботу. Зміни можуть торкнутися лише окремих категорій працівників апаратів управління реорганізованих підприємств.

«Побоювання працівників про втрату роботи безпідставні, адже реорганізація підприємств шляхом їх приєднання до інших підприємств не означає масового вивільнення працівників тому, що уся існуюча структура реорганізованих підприємств (лісництва, цехи, та інші виробничі підрозділи) зберігається в повному обсязі, лише переходить у підпорядкування іншого підприємства. Згідно чинного законодавства про працю, дія трудового договору працівника продовжується. Зміна підпорядкованості підприємства не припиняє дії трудового договору, і на новому підприємстві зберігаються трудові відносини з працівниками (частина друга ст. 36 КЗпП)», – йдеться у повідомленні.

28 жовтня та 9 листопада в управлінні відбулися наради-консультації представників державних лісогосподарських підприємств та профспілки працівників лісового господарства Львівщини з питань ходу їх реорганізації шляхом приєднання, під час яких були розглянуті виробничі та кадрові питання, пов’язані з реформуванням. Найбільшу увагу звернули на питання працевлаштування працівників підприємств, які припиняються.

На основі проведених консультацій розроблені нові структури та штатні розписи укрупнених підприємств, в яких передбачається гарантоване забезпечення місцем праці усіх працівників підприємств, що підлягають реорганізації.

Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства спільно з Львівською обласною організацією галузевої профспілки запевняє трудові колективи підприємств, що процес реорганізації структури підприємств буде здійснюватися максимально прозоро із залученням адміністрацій підприємств та профспілки.

Чисельність штатних працівників у лісогосподарських підприємствах Львівського ОУЛМГ складає 2632 чоловік.

Оскільки державні лісогосподарські підприємства управління є одними із найбільших наповнювачів державного та місцевих бюджетів Львівщини, то зменшення податкових надходжень не очікується, адже згідно з чинним Бюджетним і Податковим кодексами України сплата ПДФО здійснюється за місцем знаходження виробничого підрозділу. Відтак, стривоженість органів місцевого самоврядування про втрату надходжень податків внаслідок зміни місця юридичної особи абсолютно невиправдана.

Підприємства управління за 10 місяців 2021 року сплатили до бюджетів усіх рівнів 334,8 млн гривень податків та зборів (обов’язкових платежів). Зокрема, до державного бюджету України сплачено майже 213,3 млн. грн. та 121,5 млн. грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів до місцевого бюджету. Значну частину бюджетних платежів становить рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів – 68,7 млн грн. Єдиного соціального внеску сплачено 82,5 млн грн.

Comments

comments

Залишити коментар

Останні Статті

Архів пошуку

Пошук за датою
Пошук у категорії
Пошук у Google

Сайт створено by Yarema Yevgen Інформація «Буського радіо» є інтелектуальною власністю «Редакції Буського районного радіомовлення» За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації «Буського радіо» гіперпосилання на сайт «Буського радіо» – www.buskeradio.in.ua –є обов'язковим За зміст рекламної інформації відповідальність несе рекламодавець НАША ЕЛЕКТРОННА СКРИНЬКА BUSKERADIO@I.UA.

Top