СБУ виявила 33 російських агентів серед священиків УПЦ МП

СБУ виявила 33 російських агентів серед священиків УПЦ МП

Служба безпеки України виявила 33 ворожих агентів у лавах Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), які збирали глибинну інформацію або були лише корегувальниками вогню, заявив виконувач обов’язків голови СБУ Василь Малюк.

Зокрема, він нагадав про затримання у Вінницькій області «священнослужителя», який був одногрупником глави РПЦ Кірілла (Владіміра Гундяєва) та постійно комунікував із ФСБ.

«Якщо ж взяти період із початку війни, то ми відкрили 23 кримінальних провадження щодо таких персонажів, вже є 33 підозрюваних – від класичних агентів збору глибинної інформації до банальних корегувальників вогню в рясах», – сказав керівник СБУ в інтерв’ю агенції «Інтерфакс-Україна».

За його словами, середовище УПЦ МП є «ідеальним полем для функціонування ворожої резидентури». «Тому цей напрям ми відпрацьовуємо якісно», – стверджує Малюк.

Comments

comments

Залишити коментар

Останні Статті

Архів пошуку

Пошук за датою
Пошук у категорії
Пошук у Google

Сайт створено by Yarema Yevgen Інформація «Буського радіо» є інтелектуальною власністю «Редакції Буського районного радіомовлення» За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації «Буського радіо» гіперпосилання на сайт «Буського радіо» – www.buskeradio.in.ua –є обов'язковим За зміст рекламної інформації відповідальність несе рекламодавець НАША ЕЛЕКТРОННА СКРИНЬКА BUSKERADIO@I.UA.

Top