Інклюзивні футбольні секції у Буській ДЮСШ – це проект, який реалізує Львівська асоціація футболу

Інклюзивні футбольні секції – це проект, який реалізує Львівська асоціація футболу, за підтримки Української Асоціації Футболу та міжнародних партнерів

Зазначимо, що інклюзивні футбольні секції, до яких залюбки записуються дітки різного віку та статі з особливими фізичними, психічними та освітніми потребами, працюють у 21 громаді в Україні, серед яких і Буська МТГ.
Основна мета – залучення до футболу дітей з інвалідністю та через спорт допомогти їм соціалізуватися, набути нових навиків, подружитися між собою та отримати позитивні емоції.
На зображенні може бути: 11 людей, люди стоять та у приміщенніОсновною метою реалізації проекту в межах Хартії масового футболу УЄФА є прагнення:
– поліпшити психоемоційний та фізичний стан дітей через залучення їх до фізичних активностей та соціалізацію,
– змінити ставлення українського суспільства до людей з інвалідністю,
– надати доступ до інклюзивних занять спортом,
– розкрити дитячий потенціал,
– об’єднати дітей і дорослих, незалежно від особливостей фізичного і психічного розвитку.
 Заняття вже відбуваються на базі Буської ДЮСШ щочетверга. Усього заплановано провести 20 занять з можливістю їх продовження.
 Завдяки Українській асоціації футболу секції забезпечені різноманітним футбольним інвентарем на безповоротній основі, щоб заняття проходили цікаво і якісно. А відділ освіти молоді та спорту Буської міської ради та Буська ДЮСШ сприяють бажаючим дітям прибути на заняття та використовувати спортивні споруди нашої громади.На зображенні може бути: 10 людей, люди стоять та у приміщенні
Для цього тренери Томків Іван, Шишка Оксана та Скрипинець Людмила у серпні проходити навчання у м Івано-Франківськ.
“Коли дивишся на дітей,вони завжди заряджають. Приємно бачити посмішку на їхньому обличчі, коли їм вдається досягати поставлених цілей на заняттях”, – поділився своїми враженнями Іван Томків.
“У теперішній час, коли війна і багато стресових ситуацій – немає світла, повітряні тривоги, скасовують уроки, заміновують школи – дітям важливо переключитися та отримати позитивні емоції. Коли відбувалися перші заняття, я хвилювалася, що не всім діткам сподобається, але згодом стало зрозуміло по їх відгуках та відгуках батьків, що діти задоволені від занять, які даються часом нелегко, та щасливі”, – сказала тренер Людмила Скрипинець.

Comments

comments

Залишити коментар

Останні Статті

Архів пошуку

Пошук за датою
Пошук у категорії
Пошук у Google

Сайт створено by Yarema Yevgen Інформація «Буського радіо» є інтелектуальною власністю «Редакції Буського районного радіомовлення» За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації «Буського радіо» гіперпосилання на сайт «Буського радіо» – www.buskeradio.in.ua –є обов'язковим За зміст рекламної інформації відповідальність несе рекламодавець НАША ЕЛЕКТРОННА СКРИНЬКА BUSKERADIO@I.UA.

Top