Буську та Красненську громади об”єднав патріотичний велопробіг

Буську та Красненську громади об”єднав патріотичний велопробіг

Четвертий рік поспіль у Надбужжі до Дня фізичної культури та спорту України та в пам’ять про головнокомандувача УПА Василя Кука проводиться велопробіг за маршрутом Буськ-Чучмани-Сторонибаби-Красне-Буськ.
 Вчора, 12 вересня, як і в попередні роки, участь у велопробігу взяло багато наших краян – жителів Буської та Красненської громад, а ще срібний призер Паралімпійських ігор у Токіо Віктор Дідух, представники влади, пластуни, депутати, діти, люди похилого віку.
На старті привітав учасників велопробігу Буський міський голова Ростислав Сліпець. “Вітаю усіх Вас з Днем фізичної культури спорту, адже це не лише свято професійних спортовців, але й усіх, хто займається фізичною культурою, прагне бути здоровим, веде активний спосіб життя», – зазначив міський голова.
 Також Ростислав Сліпець привітав з здобутими двома срібними медалями на Паралімпійських іграх в Токіо знаного спортовця Надбужжя, майстра спорту України міжнародного класу, Заслуженого тренера України Віктора Дідуха, який був учасником велопробігу.
На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять, велосипед та дорогаПісля старту велосипедисти у супроводі поліцейських машин та карети швидкої допомоги здолали шлях до селища Красне, де взяли участь у панахиді біля могили останнього головнокомандувача УПА Василя Кука та у патріотичному віче.
Панахиду провели місцеві душпастирі – о.Степан Жукровський та о.Юрій Толочний. Слово від громади мав Красненський селищний голова Роман Фурда, який закликав краян завжди пам’ятати тих, хто боровся та віддав своє життя за Україну, її майбутнє, за незалежність. Пісенні дарунки пролунали від Назара Кузьми та Ірини Поронюк.
Ведучою заходу виступила головний спеціаліст відділу освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту Красненської селищної ради Ольга Мазур.На зображенні може бути: 1 особа, стоїть, велосипед та дорога
Завершився захід спільним виконанням пісні “Боже великий, єдиний…”
 Зазначимо, що велопробіг о цій порі щороку проводиться з ініціативи голови Спілки політичних в’язнів та репресованих, депутата Буської міської ради Сергія Бондаренка.
Більше фото тут

Comments

comments

Залишити коментар

Останні Статті

Архів пошуку

Пошук за датою
Пошук у категорії
Пошук у Google

Сайт створено by Yarema Yevgen Інформація «Буського радіо» є інтелектуальною власністю «Редакції Буського районного радіомовлення» За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації «Буського радіо» гіперпосилання на сайт «Буського радіо» – www.buskeradio.in.ua –є обов'язковим За зміст рекламної інформації відповідальність несе рекламодавець НАША ЕЛЕКТРОННА СКРИНЬКА BUSKERADIO@I.UA.

Top