Вісім атлетів Львівщини вирушили на Паралімпійські Ігри, серед них надбужанці – Віктор Дідух та Антон Дацко

Вісім атлетів Львівщини вирушили на Паралімпійські Ігри

Українські паралімпійці учора, 12 серпня, вирушили у Токіо. На Паралімпійських Іграх тут позмагається понад 4000 атлетів світу, які виступлять у 22 видах спорту. Відкриються ігри 24 серпня, у день 30-річчя незалежності України. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Участь у церемонії проводів національної збірної команди на XVI літні Паралімпійські Ігри взяв президент України Володимир Зеленський.

«Незалежно від результату, я вважаю, що всі ви – вже чемпіони, вже переможці. І всі ці 30 років ви є одними з тих, хто підживлює нашу незалежність і надихає нашу країну ніколи не здаватися. Тож я вам дуже вдячний, як і кожен українець. І я вірю, що ви вкотре підтвердите це в найближчі два тижні в Японії», – зазначив глава держави.

У Паралімпіаді братимуть участь 143 українських атлети, які змагатимуться в 15 видах спорту. У 5 видах спорту Україну представлятимуть львівські спорстмени. Це фехтувальники на візках Антон Дацко, Андрій Демчук та Наталя Морквич, легкоатлети Роман Павлик та Орися Ільчина та лучники Сергій Атаманенко та Роксолана Дзьоба-Балян, настільний теніс Віктор Дідух. Детальніше про них читайте згодом на сторінці Управління молоді та спорту Львівської ОДА.

Зауважимо, за всі роки на літніх та зимових іграх параолімпійська збірна України здобула 374 медалі.

Comments

comments

Залишити коментар

Останні Статті

Архів пошуку

Пошук за датою
Пошук у категорії
Пошук у Google

Сайт створено by Yarema Yevgen Інформація «Буського радіо» є інтелектуальною власністю «Редакції Буського районного радіомовлення» За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації «Буського радіо» гіперпосилання на сайт «Буського радіо» – www.buskeradio.in.ua –є обов'язковим За зміст рекламної інформації відповідальність несе рекламодавець НАША ЕЛЕКТРОННА СКРИНЬКА BUSKERADIO@I.UA.

Top