Мисливці Буського УТМРу продовжують заселяти свої угіддя дикими фазанами

Мисливці Буського УТМРу продовжують заселяти свої угіддя дикими фазанами. Цього року випустили у дику природу більше 250-и особин

Сьогодні 7 вересня на території районної організації Буського товариства мисливців та рибалок, неподалік Куткора відблося чергове заселення фазана. Мисливці Буського УТМРу випустили більше 150 фазанів у природне середовище. Напередодні про цю подію, журналістам Буського радіо повідомив голова РО “Буський УТМР” Ігор Чуба.

Мисливці цих фазанів придбали за власні кошти, в одному з господарств Хмельниччини. Цього року така акція відбулася вже вдруге, першого разу у дику природу полетіло близько сотні особин цього птаха.

А ми нагадаємо, що таку цікаву ініціативу Буські УТМРівці розпочали у 2020 році, тоді на території своїх угідь вони заселили 140 птахів з Івано-Франківщини, цього ж року кількість збільшили до 250-ти. Голова товариства Ігор Чуба наголосив, що для належного розвитку фазана на угіддях потрібно заселяти не менше 200-т особин щороку, тривалістю 3-4 роки підряд, тому і в наступні роки такі акції приживлення фазана на своїх угіддях мисливці запланували продовжити.

З історії мисливства Надбужжя

Місцевий мисливець Василь Андрейченко розповів, що на Куткірських землях на цього птаха полювали ще за часів панування Речі Посполитої. Згодом, у зв”язку з розвитком аграрництва та активним приростом хижих звірів, зокрема лиса, фазан зник з цих угідь. У наш час місцеві мисливці спільно з керівництвом УТМРу виріши відновити популяцію цього птаха на своїх теренах. На Львівщині найближча локація, де  можна полювати на фазана це угіддя, що межують із польським кордоном поблизу міста Шкло.

 

Comments

comments

Залишити коментар

Останні Статті

Архів пошуку

Пошук за датою
Пошук у категорії
Пошук у Google

Сайт створено by Yarema Yevgen Інформація «Буського радіо» є інтелектуальною власністю «Редакції Буського районного радіомовлення» За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації «Буського радіо» гіперпосилання на сайт «Буського радіо» – www.buskeradio.in.ua –є обов'язковим За зміст рекламної інформації відповідальність несе рекламодавець НАША ЕЛЕКТРОННА СКРИНЬКА BUSKERADIO@I.UA.

Top