Морози відступлять, але радіти швидкій весні зарано: прогноз синоптиків

Морози відступлять, але радіти швидкій весні зарано: прогноз синоптиків

Після тривалої негоди в Україну нарешті прийде потепління. Його слід чекати ще до кінця лютого. Хоча морози відступлять, не варто сподіватися, що погода швидко зміниться на весняну.

Такий прогноз озвучила синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Голеня. За її словами, тепло прийде в Україну з Атлантики та Західної Європи вже після 20 лютого.

Морози відступатимуть, але не одразу. Потепління приходитиме у країну поступово. Спочатку стовпчики термометрів наближатимуться до нуля, потім температура ставатиме плюсовою.

Вже до 25 лютого температура по всій країні не опускатиметься нижче ніж +3. А на Закарпатті та на Півдні буде не менше ніж +10,
– зауважила синоптикиня.

Попри це, вона попередила українців, що радіти швидкій весні ще зарано. Адже температурні гойдалки в Україні протримаються аж до Великодня.

Наступні тижні будуть теплішими

Метеорологиня Віра Балабух пояснила, що дія антициклону та холодних повітряних мас в Україні завершується. Зараз триває найхолодніший період, проте вже з 22 лютого буде тепло.

“Натомість в Україну прийде циклон з теплом та опадами. Холоди і морози закінчуються. Вдень доходитиме до плюсової температури, можливий мокрий сніг”, – підкреслила вона.

Експертка також наголосила, що тривалість дня збільшується. Через це повітря прогріватиметься все більше і більше. Наразі на заваді цьому є сніг. Адже він відбиває сонце.

24tv.ua

Comments

comments

Залишити коментар

Останні Статті

Архів пошуку

Пошук за датою
Пошук у категорії
Пошук у Google

Сайт створено by Yarema Yevgen Інформація «Буського радіо» є інтелектуальною власністю «Редакції Буського районного радіомовлення» За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації «Буського радіо» гіперпосилання на сайт «Буського радіо» – www.buskeradio.in.ua –є обов'язковим За зміст рекламної інформації відповідальність несе рекламодавець НАША ЕЛЕКТРОННА СКРИНЬКА BUSKERADIO@I.UA.

Top