Нові компенсації для працедавців

 Нові компенсації для працедавців

Львівський обласний центр зайнятості продовжує розгляд документів працедавців, які забезпечили місцем праці вимушено переміщених осіб, з метою відшкодування їм витрат у розмірі двох мінімальних заробітних плат. Із січня цього року програмою компенсації за працевлаштування ВПО скористалися 75 суб’єктів господарювання, які прийняли на роботу 137 переселенців. На повернення їм витрат з оплати праці використано 1,5 млн грн. Більш детально про програму – за посиланням https://bit.ly/3J22Lxp.

«Цього року почали діяти ще дві інші компенсаційні програми, які будуть цікаві працедавцям, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – Щоправда вони поширюються тільки на тих суб’єктів господарської діяльності, які прийматимуть на роботу за скеруванням служби зайнятості осіб, котрі щонайменше місяць перебувають у статусі зареєстрованого безробітного».

Зокрема, держава буде компенсувати фактичний розмір сплаченого єдиного внеску, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску, за працевлаштування строком не менше ніж на два роки громадян із додатковими  гарантіями в працевлаштуванні. Йдеться про осіб, котрим до пенсії залишилося 10 років і менше, одиноких батьків, дітей-сиріт, звільнених після ув’язнення та ін. Загальна тривалість виплати компенсації – 12 місяців.

Упродовж 6 місяців працедавцям відшкодовуватиметься половина фактичних витрат на оплату праці (але не більш як розмір мінімальної заробітної плати) у разі працевлаштування терміном понад рік безробітних з числа осіб з інвалідністю, учасників бойових дій, а також тих, кому до пенсії залишилося менш як 5 років (деталі – https://bit.ly/3kza7PC).

Компенсаційні програми не поширюються на бюджетні установи або фонди загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Більш розгорнуті відповіді з питань виплати працедавцям компенсації можна отримати у підрозділах обласної служби зайнятості (контакти – за посиланням https://bit.ly/40jWW59) або за тел. (032) 233-01-67.

Львівський  обласний центр зайнятості

Comments

comments

Залишити коментар

Останні Статті

Архів пошуку

Пошук за датою
Пошук у категорії
Пошук у Google

Сайт створено by Yarema Yevgen Інформація «Буського радіо» є інтелектуальною власністю «Редакції Буського районного радіомовлення» За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації «Буського радіо» гіперпосилання на сайт «Буського радіо» – www.buskeradio.in.ua –є обов'язковим За зміст рекламної інформації відповідальність несе рекламодавець НАША ЕЛЕКТРОННА СКРИНЬКА BUSKERADIO@I.UA.

Top