Померла відома українська співачка Марія Байко

Померла відома українська співачка Марія Байко

У Львові у віці 89 років померла українська співачка, народна артистка України, професорка Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка Марія Байко. Про це повідомив її син, ректор Львівської національної академії мистецтв Володимир Одрехівський.

«Відійшла у вічність моя мама, українська співачка Марія Байко», – написав Володимир Одрехівський у Facebook у середу, 18 листопада.

Марія Байко – українська концертно-камерна співачка (ліричне сопрано). Народилася у 1931 році на Лемківщині. Із 1945 р сім’я проживала у місті Буську. Виступала в тріо сестер Байко. Народна артистка України, з 1982 року – професорка кафедри сольного співу Львівської консерваторії ім. Миколи Лисенка.

Виступала з сольними концертами та як солістка Львівської філармонії у складі тріо сестер Байко (Даниїла, Марія, Ніна) в Україні, республіках колишнього СРСР, у Європі, США, Канаді. У її репертуарі були українські народні пісні, солоспіви Лисенка, Людкевича, Кос-Анатольського, Фільц, Барвінського.

Як солістка Марія Байко записала три пластинки «Співає Марія Байко», «Пісні Франкового краю», «О, не забудь» (старовинні романси), компакт-диск «Співаночки мої», із сестрами Байко – п’ять пластинок та компакт-диск «Співають сестри Байко».

Відзначена численними державними нагородами та відзнаками. Лауреатка Шевченківської премії та Ордена княгині Ольги.

Comments

comments

Залишити коментар

Останні Статті

Архів пошуку

Пошук за датою
Пошук у категорії
Пошук у Google

Сайт створено by Yarema Yevgen Інформація «Буського радіо» є інтелектуальною власністю «Редакції Буського районного радіомовлення» За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації «Буського радіо» гіперпосилання на сайт «Буського радіо» – www.buskeradio.in.ua –є обов'язковим За зміст рекламної інформації відповідальність несе рекламодавець НАША ЕЛЕКТРОННА СКРИНЬКА BUSKERADIO@I.UA.

Top