Українців попереджають про збір даних через ігри у телефоні

Українців попереджають про збір даних через ігри у телефоні

кремль використовує ігрові мобільні за стосунки для того, аби красти в українців дані, необхідні для ведення війни. Про це йдеться на сторінці Головного управління розвідки Міноборони України у Facebook.

Нову схему ворога викрила кіберполіція. російські спецслужби розробили і запустили додатки з іграми, через які отримує від користувачів інформацію про розташування військових об’єктів, критичної інфраструктури або схиляє громадян несвідомо допомагати окупантам.

Користувача має насторожити, якщо у додатку йому пропонують здійснювати фотофіксацію місцевості, ділитися геолокацією чи нанести «малюнок» на асфальті.

Для безпечного користування онлайн-застосунками кіберполіція рекомендує завантажувати їх лише з офіційних джерел: AppApp Store, Google Play, Galaxy Store, AppGallery та інших. Також перевіряйте усі доступні дані такі як інформація про розробників, доступи, які додаток вимагає при встановленні, відгуки користувачів.

Українців закликають бути максимально уважними при завантаженні нових застосунків на свої смартфони!

Comments

comments

Залишити коментар

Останні Статті

Архів пошуку

Пошук за датою
Пошук у категорії
Пошук у Google

Сайт створено by Yarema Yevgen Інформація «Буського радіо» є інтелектуальною власністю «Редакції Буського районного радіомовлення» За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації «Буського радіо» гіперпосилання на сайт «Буського радіо» – www.buskeradio.in.ua –є обов'язковим За зміст рекламної інформації відповідальність несе рекламодавець НАША ЕЛЕКТРОННА СКРИНЬКА BUSKERADIO@I.UA.

Top