У Красненській громаді відбувся благодійний фестиваль на підтримку ЗСУ

Благодійний фестиваль української народної пісні «Народні співаночки» на підтримку ЗСУ відбувся 7 серпня. Вдалося зібрати більше двохсот тисяч гривень!

Уже другий рік поспіль на території Красненської громади організовують колоритний фестиваль української народної пісні, який став вже традиційним. Цьогоріч фестиваль відбувся у селі Сторонибаби та став особливим, окрім популяризації української пісні, головною метою заходу був збір коштів для підтримки наших захисників. До організації такого заходу також активно долучилися мешканці громади, підприємці-меценати та БФ “Українська Нескорена Нація“.
Розпочався фестиваль з виконання Гімну України та благословення всечесних отців Мирослава та Олега.
З привітальними словами до громади звернулась секретар ради Світлана Дідух, яка подякувала захисникам та захисницям, які стоять на обороні нашої країни та закликала долучатись до благодійного ярмарку, який організував БФ «Українська нескорена нація».
Під час фестивалю відбувся також благодійний аукціон, під час якого три мистецькі картини, які намалювала дівчинка з обмеженими можливостями з Красного, отримали нових власників.
На імпровізованій сцені, поблизу пам’ятника Івану Мазепі, творчі колективи Красненської громади продемонстрували свої вокальні та танцювальні здібності, загалом більше 50-ти номерів художньої самодіяльності представили цього дня талановиті красняничі.
На іншій локації, неподалік сцени працювали різноманітні дитячі атракціони, польова кухня із смачним кулішем, бограчем та іншими смаколиками.
Для найменших гостей заходу працювали мистецькі острівці: аквагрим та малювання облаштувала Христина Пушкар; виготовлення колоритних ангеликів, малюнки-побажання для наших воїнів організували Центр розвитку дитини “Мудрагелик”; директори народних домів та бібліотекарі громади реалізували виготовлені власноруч іграшки-орігамі, солодощі, продукцію бджільництва, а також малюнки, іграшки, які виготовили діти громади під час літнього таборування, і звичайно ж, маленькі красняничі, які пропонували усім охочим лимонад та солодку випічку!
Усі кошти від реалізації продукції, а це більше двохсот тисяч гривень, спрямують на підтримку ЗСУ!
Естафету фестивалю української народної пісні передали селу Мала Вільшанка. А ми нагадаємо, що торік фестиваль проходив у с.Острів.
Варто відзначити організаторів заходу: т.в.о. начальника відділу освіти, культури Олену Ільницьку, головного спеціаліста відділу Ольгу Мазур, працівників Народних домів громади, керівницю комунальної установи «Публічна опорна бібліотека ім.І.Тиктора» Наталію Худзяк, Оксану Кушинську та когорту активних учасників БФ “Українська Нескорена Нація“.

Comments

comments

Залишити коментар

Останні Статті

Архів пошуку

Пошук за датою
Пошук у категорії
Пошук у Google

Сайт створено by Yarema Yevgen Інформація «Буського радіо» є інтелектуальною власністю «Редакції Буського районного радіомовлення» За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації «Буського радіо» гіперпосилання на сайт «Буського радіо» – www.buskeradio.in.ua –є обов'язковим За зміст рекламної інформації відповідальність несе рекламодавець НАША ЕЛЕКТРОННА СКРИНЬКА BUSKERADIO@I.UA.

Top