На Львівщині відкрили перший завод із переробки меду
На Львівщині відкрили перший завод із переробки меду
19 лютого, у селі Сопошин Жовківського району, відкрили перший на Львівщині завод з переробки меду та продуктів бджільництва ТзОВ «РЕНОМА». Підприємство є експортером українського меду, та сприяє підтримці і розвитку регіональних пасічників, повідомляє прес-служба ЛОДА.
Участь у відкритті спільно з керівництвом та працівниками підприємства взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка.
До складу виробничих потужностей підприємства входить цех приймання сировини, цех переробки меду та гомогенізації, склад готової продукції, механічна майстерня, котельня з економічними та екологічними котлами. Підприємство виготовляє гомогенізований акацієвий, липовий, гречаний, соняшниковий, різнотрав’я, та ріпаковий мед.
Виготовлений на Жовківщині мед експортується в Польщу, Австрію, Італію, Канаду. Кожна партія має експертний висновок. Підприємство має можливість регулярно поставляти поліфлорний (зібраний з різних видів рослин) або монофлорний мед (зібраний з одного виду рослин) загальним обсягом до 500-1000 тонн в рік.
В планах компанії – створення органічної та промислової пасіки, започаткування виробництва фасованого меду, налагодження виробництва інноваційних лікувально-профілактичних засобів на основі продуктів бджільництва та екологічно безпечних препаратів для бджіл.
«Мед від пасічника потрапляє до нас в цех прийому. Після цього перевозиться в цех і подається в камеру декристалізації. Мед розігрівається в камері декристалізації до температури 38-39 градусів упродовж певного технологічного часу. Після цього мед наливається у ванну розкристалізації і там, де залишились якісь брили меду, у ванні просідає і насосом перекачується через фільтр в гомогенізатор. Там він гомогенізується за допомогою шнекового механізму і приводиться до однорідного стану, який має однакові фізико-хімічні властивості», – розповів директор підприємтва «РЕНОМА» Михайло Баранівський.
«Родзинкою нашого заводу є сортовий мед. Мало яке підприємство сьогодні в Україні експортує партіями сортовий мед. А саме – акацію, липу, гречку. Здебільшого експортують різнотрав’я, соняшник», – додав Михайло Баранівський.
Comments